25.9.2012

Valkosuklaa-limekakku

Heloo!
Tämänkin yksilön pyöräytin alulle jo maanantaina, samalla kun pullataikinani oli kohoamassa piirakkaani varten. Mutta tämän julkaisen vasta nyt, koska yritän saada tähän vielä editoitua kuvaa ennenkuin ajastettu julkaisu ehtii mutta, katsoo nyt miten kerkiää. Jos en ehdi ennen laittaa niin laitan sitten jälkeen päin sitä kuvaa tähän. Syy miksi en siis nyt voi sitä kuvaa laittaa on se että kakkuska on vielä hyytymässä. Tämä ohje on siis napattu tuosta purkin kyljestä, kun siinä on niitä ohjeita.Eli siis Valiolta lainattua tavaraa tulee nyt.

Tässä käytettiin tämännäköisestä purkista tavaraa.
Valkosuklaa-limekakku                     12 annosta

Pohja:
150 g keksejä esim. Digestive
75 g voita tai margariiniä sulatettuna

Täyte:
4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
2 prk (á 200g) Valio maustettua rahkaa valkosuklaa-lime
2 rkl sokeria
1-2 rkl vettä

Koristeluun
valkosuklaata ja sitruunamelissan tai mintun lehtiä

Tee näin:
Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuokaan (halkaisija 22-24cm) pohjan kokoinen pala. Sekoita pieneksi rouheeksi murennetut keksit ja voisula. Painele muruseos kevyesti vuoan pohjalle leivinpaperin päälle. Laita pohja hyytymään jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi. Liota liivatelehtiä runsaassa kylmässä vedessä 5-10min. Vaahdota kerma. Mausta sokerilla ja lisää joukkoon maustettu rahka. Liuota puristetut liivalehdet kiehuvaan veteen. Kaada seos täytteeseen ohuena nauhana hyvin sekoittaen. Kaada täyte muruseoksen päälle. Tasoita. Hyydytä kakkua jääkaapissa vähintään 5 tuntia. Irrota kakku tarjolle. Koristele valkosuklaalla ja sitruunamelissan tai mintun lehdillä.

Tämä oli nyt tässä tällä kertaa, eli terrrrve vaan ja kuvaa tulee kun keretään (:

edit: kuvaaaa tulee tässä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti