15.9.2012

Mangohillo

Terrrrve!!

Nyt tulee täysin uutta ja vasta kokeiltua ohjetta jonka tulosta en vielä ole edes päässyt maistamaan, koska oli vielä kuumaa kun aloin tätä kirjoittelemaan, siis tuossa torstai-iltana, jolloin sitä siis väsäsinkin. Koko idea lähti siitä, että meillä oli keskiviikkona koulussa DanSukker:in edustaja puhumassa kokkipuolilaisille sokereista. Hän myös puhui hillojen tekemisestä ja kuinka helppoa se nykyään on, eikä siihen oikeasti enää mene koko päivää, kuten ennen vanhaan. Lisäksi hän puhui kuinka pakastemarjoista ja kaikenlaisista hedelmistä voi tehdä hilloa. Nyt kun olen ollut ihan ihastunut mangoihin (kiitos miehekkeelle tästä :3), joten halusin siis kokeilla millaista siitä tulisi, koska mangopilttikin on aivan parasta. Itse asiassa koulussakin oli keskiviikkona mangobanaanikiisseliä. Joka itseasiassa maistui piltiltä, jossa oli banaanisiivuja. Oli kyllä erinomaista. Ja torstaina siitä sitten tehtiin mangobanaanirahkaa, ja sekin oli ihan syömäkelpoista, vaikka itse sanonkin, minähän sen siis tein :D Mutta nyt tähän uuteen kokeiluun.

MANGOHILLO


 1,2kg mangoa (noin 2,1kg käsittelemätöntä mangoa)
1 dl vettä
600g DanSukker Hillosokeria

Käsittele mangot: kuori ne ja poista siemen ("kivi") keskeltä. Paloittele pieneksi kattilaan. Keitä pienessä vesimäärässä pehmeäksi. Soseuta pehmeät mangot haluamaksesi soseeksi. Punnitse sose, jaa määrä kahdella (2) ja laita kattilaan jaon tuloksen verran sokeria. Eli siis suhteessa 1:2. Eli 1 osa sokeria, 2 osaa mangoa. Lisää kattilaan mangosose ja vesi. Keitä noin 10 minuuttia, sekoita välillä. Nosta kattila pois levyltä ja jaa hillo purkkeihin.

Toivottavasti hillostani tuli nyt hyvää, olisi huono juttu jos olisi 4 purkkia täynnä huonoa tavaraa :P vähän jännittää päästä maistamaan, en ole siis ikinä ennen tehnyt itse hilloa. Olen kyllä vierestä seurannut kun mummi mutta en ole siis itse kokeillut. Ennen torstaita :D Ja ei se oikeasti noin sileää ollut kuin kuvassa näyttää, mutta sähkövalo tekee ihmeitä : D
Ei mulla kuitenkaan muuta, jotta ensi kertaan,
MÖImöi (:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti