24.9.2012

Mansikka-mangorahkapiirakka pullataikinasta

Heloo vaan kaikki palleroiset ja muut olennot!!
Tänään tulen tarinoimaan piirakasta jonka tein tänään tässä iltapäivällä, kun totesin jääkaapista löytyvän pian vanhoiksi meneviä Valion maustettuja rahkoja. Tässä ohjeessa käytin Raparperi-mansikkaa. Maku oli valmiina melko jännä, mutta luultavasti paranee kuitenkin jäähtyessään, koska maistoin jo silloin kun se oli siis lämmintä. Mutta juuh, asiaan. 
Aluksi kuvaa hieman rahkapurkista.


Pullataikinapohja:

3 dl maitoa
30g hiivaa (2/3 pkt)
1 tl suolaa
1-1½ dl sokeria
2tl kardemummaa
1 kananmuna
n.8-9 dl vehnäjauhoja
n. 100 g voita tai margariinia

Täyte:

1 tlk mangosäilykettä (n. 225/425g) +liemi
2 prk Valio maustettu rahka raparperi-mansikkaa
2 dl kuohukermaa (myös purkillinen mansikkijogurttia ajaa asian)
3 kananmunaa
1 tl vaniljasokeria

Tee näin:
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja muna. Lisää jauhot vähitellen, aluksi vatkaten, jotta ilmaa sitoutuu taikinaan. Alusta taikina hyvin vaivaten. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella. Laita taikina peitettynä kohoamaan lämpimään ja vedottomaan paikkaan.
     Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, ota se leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Kauli taikinasta pellin kokoinen piirakkapohja. Laita uunipellille leivinpaperi ja levitä taikina sen päälle. Muotoile piirakalle myös reunat. Kohota.
    Valmista täyte sekoittamalla kaikki täytteen aineet yhteen, pilko kuitenkin mango pieneksi kuutioksi ensin. Levitä koko täyte piirakkapohjalle.
    Paista piirakkaa 200'C:ssa uunin keskitasolla 25-35min. Leikkaa jäähtyneenä neliöiksi. 


Kuvaa oisi tossa, on tosin tuossa hieman liian keltainen, johtunee sähkövalosta. Oli siis luonnossa hieman punertava, koska käytin mansikkajogurttia kerman sijaan. Ihan hyvältä tuo minusta maistui, kertokaapas omia kokemuksianne kun kokeilette (:
Möröö taas!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti