13.9.2012

Tiramisua with friends

Jooh tota, viime perjantaina olin miehekkeellä, jälleen vaihteen vuoksi, asun siellä suunnilleen viikonloput. No kuitenkin, olin jo laivareissusta lähtien haaveillut tiramisun tekemisestä, koska en siellä saanut suurta rakkauttani tiramisua. Perjantai-iltana kuitenkin otimme itseämmi niskasta kiinni, kaivoimme bittiavaruudesta tälläisen ohjeen täältä ja eikun tuumasta toimeen.

TIRAMISU                10 annosta



Valmistusaineet

Pohja

4 munaa
1 1/2  dl sokeria
1  dl vehnäjauhoja
1/2  dl perunajauhoja
1  tl leivinjauhetta
Kostutus

1 1/2  dl kylmää, vahvaa kahvia
2  rkl mantelilikööriä tai kahvilikööriä
Täyte

4  dl Valio kuohukermaa
1  prk  (250 g) Valio maitorahkaa Valitse tuote
3  rkl mantelilikööriä tai kahvilikööriä
1/2  dl sokeria
1  rkl vaniljasokeria
Pinnalle

kaakaojauhetta

Valmistusohje
Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Lisää yhdistetyt kuivat aineet siivilän läpi samalla varovasti sekoittaen. Levitä taikina leivinpaperille uunipannulle.
Paista 225 asteessa n. 8 min uunin keskiosassa. Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille ja irrota pohjapaperi. Jäähdytä. Leikkaa pohja kahteen osaan ja nosta toinen reunalliseen suorakaiteen muotoiseen vuokaan. Kostuta.
Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita rahkaan tai tuorejuustoon likööri ja sokerit sekä viimeisenä kermavaahto.
Levitä puolet täytteestä kostutetulle pohjalle. Nosta toinen levy päälle. Kostuta ja lusikoi päälle loppu täyte. Peitä varovasti foliolla tai kelmulla.
Anna vetäytyä jääkaapissa vähintään 5 tuntia tai mieluiten seuraavaan päivään. Sihtaa pinnalle runsaasti kaakaojauhetta juuri ennen tarjoilua.

Me annoimme vetäytyä jääkaapissa seuraavaan päivään, koska odotimme kavereitamme käymään. Heidän kanssaan lähinnä puhuimme skeidaa, katsoimme Muurahaisten kauhu:n ja söimme siis tuota tiramisua ja juttelimme vaan lisää skeidaa ja tällästä perussettiä :D
Oli kyl mahtava nähä niitäki, ku ei oikeest enää kauheest nää, vaik toine on samas kaupungiski koulus.. Ne 2 muuta onki si vähä kauempana, että niitä ei niin halvalla sitte aina nääkää. Mutta onneks niil oli nyt tänne päin muutakin asiaa, niin ei tullu nii kalliiks pelkästään meitä kattomaan tuleminen. (: Ai ja tuo kuvakin on sieltä pöllitty tuolta Valion sivuilta, kun ei tullut sitten omastamme napattua kuvaa vaikka se oli vielä mielessä kun kaakaojauhetta siihen pinnalle ripottelin, mutta sitten tuli jotain muuta väliin ja sitten se jäikin taas siihen : D
Mutta jospa nyt lopetan tämän turhanpäiväisen lätisemisen ja lopetan tähän.
HeiHei!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti