30.10.2012

Tiramisukääretorttu

Heipähei taas!!

Meidän faijalla oli tänään synttärit, joten juhlan kunniaksi piti pyöräyttää kääretorttua. Täytteenä käytin (jälleen vaihteen vuoksi) Valion maustettua rahkaa, tällä kertaa kyseessä oli Tiramisu.
Tuollanen purnukka siis tällä kertaa oli tyhjennyksessä.

Mutta sitä ohjetta niin..

Kääretorttupohja:
4 kananmunaa
1,5dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 dl vehnäjauhoa
3/4 dl perunajauhoa

Täyte:
1 prk (á 200g) Valio maustettu rahka: Tiramisu
1 prk (á 2 dl) kermavaahtoa
sokeria makeutta antamaan
  
Kuorrutus:
100g suklaata

Tee näin:
Laita uuni lämpenemään 225'C:een. 
Hae aineet valmiiksi ja mittaa ne. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Vatkaa kananmunista ja sokerista vaahto, johon lisäät jauhot ja sekoitat ne sekaan varovasti. Kaada pohja reunalliselle leivinpeltille, jossa on leivinpaperi, levitä tasaiseksi ja paista noin 6-8 min. Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita rahka ja sokeri sekaan. Kippaa torttupohja puhtaan leivinpaperin päälle ja irrota paistoleivinpaperi pohjasta. Levitä täyte pohjalle tasaisesti ja kääri rullalle leivinpaperin avulla.
Nosta kääretorttu tarjoiluastiaan ja sulata suklaa. Levitä suklaa tasaisesti kääretortun pinnalle, vetele haarukan piikeillä kuvioita suklaaseen ennen kuin pinta kovettuu. 

Ja tadaaaa! Tässä on tulos:
(klikkaamal isommaks)



Ja tulihan tuossa Tiimarissa pistäydyttyä eräänä päivänä ja true goottihan käy serviettiostoksilla aina Halloweenin aikoihin, koska mustia serviettejä ja söpöjä hämisserviettejä, tuitui:



Ei mulla muuta (:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti