19.10.2012

Karviaispiirakka

Terrvee vaa!

Tämmöstä tehtii tosiaa miehekkeellä, kun tutkittiin vähän kaappien ja pakastimen sisältöä ja teki mieli tehdä jotain. Elikkäs tämä tosiaan on sitten niin päästä repäisty ohje ja kirjottelen aika suuntaa antavia mittoja (ei siis ole ihan tarkkoja) kun ei tosiaan mitään mitattu. Mutta juu

Kyllä se piirakkakin siellä vaniljavaahtopilven alla on :D


Karviaispiirakka, piirakkavuoallinen

6 voitaikinalevyä (niitä tähtitorttupohjia)
½ purkillista luumumarmeladia (sitä mitä laitetaan tähtitorttuihin)
n.1 l karviaisia
1-1,5dl sokeria
1-2tl vaniljasokeria
kananmuna voiteluun

Kaveriksi tarvitsee vaniljavaahdon tai jonkin vastaavan, on aika kirpeää tavaraa (:

Eli näin toimimme:
Ota 2 voitaikinalevyä, kauli ne niin ohueksi kuin saat ja asettele piirakkavuoan pohjalle.
Ota puolet karviaisista, laita tehosekoittimeen ja murskaa. Laita sekaan sokerit ja luumumarmeladi ja sekoita vielä hetki. Levitä tämä tahna sitten voitaikinalevyjen päälle. Sitten otetaan taas 2 voitaikina levyä, kaulitaan ohuiksi, leikataan siivuiksi (pitkittäin) ja tehdään siivuista ristikko, joka asetetaan karviaisluumutahnan päälle. (Vaikeasti selitetty ja sen voi luultavasti jättää poiskin, mutta helpotti minusta seuraavaa vaihetta.) Laita ristikon päälle loput karviaiset (kokonaisina), asettele tasaiseksi kerrokseksi. Ripottele päälle vielä hieman sokeria. Sitten otetaan taas 2 voitaikinalevyä, kaulitaan ohueksi ja asetetaan kanneksi koko systeemin päälle. Sitten jäljelle jäävistä voitaikinanpalasista voi väsäillä vielä haluttaessa jotain kivaa piirakan päälle koristeeksi. Voitele piirakka kananmunalla ja paista 225'C:ssa n.15-20min, tai kunnes väri on kullankellertävä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti