9.10.2012

Rommi-rusinakääretorttu

Moi!


Tänään tein siis rommi-rusinakääretorttua. Siihen tuli tällaisia:

Pohja:

4 kananmunaa
1,5dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
3/4dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta

Täyte:

1prk (á 200g) Valion maustettua rahkaa, rommi-rusina
2dl kuohukermaa
sokeria ja vaniljasokeria maun mukaan

Ohje:
Laita uuni lämpenemään 225'C:een.
Hae aineet ja mittaa jauhot ja leivinjauhe ja sekoita ne keskenään.
Vatkaa sokeri ja munat kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita vaahtoon varovasti käännellen jauhoseos siivilän läpi lisättynä.
Paista uunin keskitasolla 6-8min.
Vatkaa tässä välissä kerma vaahdoksi, sekoita siihen rahka ja mausta sokereilla.
Paistamisen jälkeen kumoa levy toiselle leivinpaperille ja irrota paistoleivinpaperi (jos ei tahdo lähteä, kostuta hieman vedellä).
Levitä täyte levylle ja kääri rullaksi leivinpaperin avulla.

Tällainen siitä tuli:


Tuossa kun 4.10. oli se virallinen korvapuustipäivä, niin minä olinkin hieman aikaani edellä ja leivoin jo 3.10. omat pullukkani :P niistä tuli hieman isomman kaliiberin mötiköitä *viheltelee*. :D


Ja näin voi käydä kun ei käytä keittiöllä järkeä, vaan nostaa kattilapinoa, yhdelle kädellä, ja jättää sitten peukalonsa sinne liikkuvien kattiloiden väliin. Etten sanois niin hiukan kirpaisi. :E


Kiitos ja hei.. Tää postaus nyt kuulostaa hieman angstaukselta, mutta syy selvinnee seuraavasta postauksesta..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti