10.3.2013

Sipulitikut

Heissan vaan!
Tänään väsäiltiin tälläisiä "leipätikkuja". Sopivat ihanasti keiton kaveriksi ja maistuvat vaikka välipalana. Ja jos sipsimauista suosikki sattuu olemaan sour cream & onion, näistä löytää luultavasti uuden suosikin, näissä on nimittäin aivan samat maut käytössä.


Ainehet
15 kpl

1 sipuli
n.4 dl vehnäjauhoa
½ rkl leivinjauhetta
½ tl suolaa
50 g voita tai margariinia
1 ½ dl kermaviiliä

voiteluun
1 kananmuna

pinnalle 
1-2 rkl italialaista salaattimaustetta
tai pizzamaustetta (itse laitoin pizzamaustetta)

Valmista näin:
1. Säädä uuni 250 asteeseen. Kuori ja hienonna sipuli. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola käsin tai yleiskoneessa. 

2. Lisää joukkoon paloiteltu rasva ja kermaviili ja sekoita nopeasti taikinaksi. Sekoita taikinaan hienonnettu sipuli.

3. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja jaa se 15 osaan. Pyörittele osista noin 15 cm pituisia pötköjä. Pane pötköt pellille leivinpaperin päälle. 

4. Vatkaa muna kevyesti ja voitele sillä taikinapötköt. Ripottele päälle salaattimaustetta.

5. Paista tikkuja uunin keskiosassa noin 8-11 minuuttia. Anna jäähtyä hieman ritilällä ennen tarjoilua.

Vinkki: Voimakkaamman sipulin maun saat puristamalla taikinan joukkoon 1-2 valkosipulinkynttä.

Nauttikaa sipulitikuistanne ja hauskaa päivää kaikille! (:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti