9.3.2013

Aurinkoinen kookosvanukas


Heeiippa!
Tuli tuossa yhtenä päivänä testattua Pirkan lehdestä löytämääni jälkiruokaohjetta. Enitenhän tämä sopisi pääsiäiseen jälkkäriksi, joten jos ei mämmit tai pashat ole niitä omia suosikkeja, niin kannattaa kokeilla tätä. On meinaan raikkaan makuinen, eikä maistu turhan paljon tuolle kookoksellekaan, jos ei sen läpitunkevasta mausta satu oikein välittämään. Itselläni ei mintunlehtiä sattunut olemaan, joten jätin sitten vaan pois. Samoin käytin Maizenan jotain kastikesuurustetta, joten omasta vanukkaastani tuli hieman löysääkin, mutta uutta yritystä olen tehtailemassa, joten toivottavasti siihen tulisi sitten oikea paksuus.



Ainehet
1 tlk (400 ml) Pirkka kookosmaitoa
3 dl Pirkka kevytmaitoa
3 rkl sokeria
4 rkl maissitärkkelysjauhoja (Maizena)
2 tl vanilliinisokeria
Lisäksi
2 (560 g) appelsiinia
1/2 dl Pirkka appelsiinimarmeladia
Koristeeksi
appelsiininkuorta
tuoreita mintunlehtiä

Näin toimit:
1. Sekoita kattilassa kookosmaito, maito, sokeri ja maissitärkkelysjauhot. Kuumenna seos kiehuvaksi koko ajan kattilan pohjaa myöten sekoittaen. Anna kiehua miedolla lämmöllä pari minuuttia edelleen välillä sekoittaen. Siirrä kattila liedeltä. Lisää vanilliinisokeri ja jäähdytä vanukas jääkaappikylmäksi.
2. Raasta hyvin pestyjen appelsiinien kuorta annosten koristeeksi. Kuori appelsiinit terävällä veitsellä hedelmälihaa myöten ja paloittele hedelmät. Kaada appelsiinipalat kulhoon ja sekoita joukkoon appelsiinimarmeladi.
3. Jaa appelsiinit annoslaseihin. Kaada päälle kookosvanukas. Koristele appelsiininkuorella ja mintunlehdillä.


Hauskaa illanjatkoa, ja onnistuneita vanukashetkiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti