19.3.2013

Aurakeitto

Heippaa..
Oikeesti miun piti tehdä tää postaus jo ties kuinka ja kauan sitten, mutta sit se jäi.. Oikeesti siis ehkä viikko takaperin.. Onhan siitä siis jo kauheesti aikaa.. Otsikostakin voitte päätellä niin aiheena tosiaan seisoo aurakeitto, jonka kaveriksi hienosti sopii edellisen postaukseni sipulitikut, aikas nanna yhdistelmä :P On tää hyvää yksinäänkin..



Aurakeitto 
4-5 annosta

Ainekset


8  dl vettä
1/2  dl vehnäjauhoja
1 kanaliemikuutio
2  dl Valio Eila™ Laktoositon ruokakermaa
1  pala  (170 g) Valio AURA® juustoa
mustapippuria myllystä
1/2  tl sokeria
1/2  dl persiljaa

Toimi näin 


Mittaa kattilaan kylmä vesi. Lisää vehnäjauhot vispilällä koko ajan sekoittaen. Lisää liemikuutio.
Kuumenna kiehuvaksi koko ajan puuhaarukalla pohjasta sekoittaen. Anna kiehua hiljalleen 2 - 3 min.
Lisää ruokakerma ja juusto pieninä paloina tai muruina.
Mausta pippurilla ja ripauksella sokeria.
Anna hautua hetken aikaa liedellä.
Lisää hienonnettu persilja.
Sekoita valmis keitto kuohkeaksi sauvasekoittimella.
Tarjoa alku- tai pääruokakeittona tuoreen leivän kera.

Vinkkinä sellasta että:

-Korvaa kanaliemikuutio halutessasi kasvisliemikuutiolla.
-Saat keitosta gluteenittoman, kun suurustat keiton valmiilla suurustejauheella (Maizena) ja käytät gluteenitonta liemikuutiota.


http://www.valio.fi/reseptit/aura-keitto/


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti