20.12.2012

Rocky Road-makeiset

Heei jälleen!

Tänään aiheena siis rocky road-makeiset.. Pahoittelen jo alkuun kirjoitusvirheitä, koska laastaroitu sormeni huitoo välillä muitakin näppäimiä kuin on tarkoitus. Pahoittelen myös sitä, että näistä ei ole kuvaa, koska en muistanut ottaa siinä vaiheessa kun levyt olivat ehjiä (tein siis 2xannoksen) ja kun leikatessa meni vähän päreeksi niin ei olisi kauhean kaunista kuvaa saanut : D Ohje on kirjasta nimeltä Pieni herkkukirja.

Rocky Road-karamellit

300g tummaa suklaata (70%) (tai 150g tummaa ja 150g maitosuklaata, itse käytin tätä)
1 dl kuorittuja pistaasipähkinöitä (itse laitoin vain random pähkinäseosta)
6 murokeksiä
1 dl rusinoita (en laittanut, mutta tuovat varmasti hieman kosteutta tavaraan)
10-12 vaahtokarkkia

Rouhi pistaasipähkinät ja murokeksit. Saksi vaahtokarkit pienemmiksi paloiksi.
Sulata suklaa vesihauteessa tai paksupohjaisessa kattilassa. Pyöräytä joukkoon pähkinät, keksinmurut, rusinat ja vaahtokarkit.
Kaada suklaaseos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (20x30cm). Anna jähmettyä jääkaapissa nelisen tuntia tai yön yli. Leikkaa neliöiksi ja kääräise makeiset sellofaaniin (itse laitoin folioon, helpompaa, muttei yhtä kaunista).
Suklaamassan voi myös jähmettää suoraan pieniin makeisvuokiin.


Tässä on kuvaa http://www.gurmee.net/2011/09/19/rocky-road/ tuollaisesta osoitteesta. Omani eivät siis yhtä kauniilta syystä tai toisesta sattuneet näyttämään, mutta laitoin edes jonkinlaista kuvaa, että tietäisi vähän millaisia niistä PITÄISI syntyä. (:

Ei mulla muuta, joululomaa vietellään ja siivoillaan aikasta runsaasti. Lahjat on sentään jo ostettu ja paketoitu. Enää pitäisi toimittaa ne perille. Ehkä se joulu sieltä tulee vielä.. Ja ehkä postaisin tänä vuonna vaikka jotain joulustanikin. Jos vaikka ei menisi sähköt niinkuin viime vuonna kävi *koputtaa puuta*. Ja jospa olisi vaikka lahjapostaustakin luvassa, jos sitä yleensä mitään lahjoja edes saa (:
Hyvää Joulua kaikille, jossei enää ennen tule postailtua!! (:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti