3.12.2012

Hedelmäinen pähkinäkakku

Heei!

Vastoin kaikkia odotuksia, iskenkin sitten vielä yllätyspostausta, koska muistin että tein viikonlopuksi teatterin pikkujoulujen arpajaisiin tälläisen voitoksi. Ohjeen löysin Yhteishyvän Ruoka-liitteestä:
elikkä täältä pesee:

kuva lainattu yhteishyvän sivuilta


Hedelmäinen pähkinäkakku:  n.14 annosta

1 ps (200 g) pähkinäsekoitusta
1 ps (100 g) kuivattuja ananaspaloja
5 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
2½ tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1 tl pomeranssin kuorta
1 tl inkivääriä
2 dl kuohukermaa
3 kananmunaa
1½ dl sulatettua voita tai margariinia
1 dl ananastäysmehua

Kuorrutus:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1½ dl tomusokeria
1-2 rkl maitoa tai kermaa

Voitele ja korppujauhota rengaskakkuvuoka (n.1,7l). Säästä pähkinöistä 3/4 dl koristeluun, rouhi loput. Säästä ananaksista muutama pala koristeluun ja pilko loput. Sekoita kulhossa kuivat aineet. Sekoita joukkoon pähkinät, ananakset, kerma, kananmunat, rasva ja mehu. Kaada taikina vuokaan ja paista 175'C uunin alatasolla noin 50 minuuttia tai, kunnes pistettäessä tikkuun ei tartu taikinaa. Kumoa kakku ja anna jäähtyä. Notkista tuorejuusto ja sekoita tomusokerin ja maidon kanssa juoksevaksi kuorrutteeksi. Valuta kuorrute kakun päälle. Koristele pähkinöillä ja ananaspaloilla.


Ja tuolta näytti oma tekeleeni.. Tosin kuvan muistinkin ottaa vasta kun olin sen sellofaaniin äheltänyt.


Niin ja saatiinhan me tänään uuden uutukaiset FAI:n hupparitkin :P


Ja lopetukseksi vielä randomrage: netti pätkäsee 13 minuutin välein.. missä vika.. kenelläkään muulla samaa ongelmaa Saunalahden nettitikun kanssa? Ja aivan lopuksi randompic perjantailta, pikkujouluihin olin lähössä.. Oli ihan kivat meikit ja sillai, mut ei niistä taas saanu mitenkään kunnon kuvaa.. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti