23.12.2012

Pipariset rommirahkapiiraset

Heloo!

Tälläsiä nyt erehdyin tekemään vielä ennen joulua tähtitorttujen lisäksi, oli aika omnom, vaikka se vuoasta irrottaminen meinaskin tuhota puolet sadosta.. Tosiaan, asiaan..

Pipariset rommirahkapiiraset

1 pkt (500g) piparkakkutaikinaa (pakaste)

Täyte:
1 pieni (150g) omena
2 prk (á 200g) Valio maustettua rahkaa, rommirusina
1 kananmuna

Pinnalle:
2-3 dl puolukoita (pakaste)
n.1 dl vettä
n. ½ dl hyytelösokeria

Tee näin:

Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Jaa taikina 12 palaan. Pyörittele palat palloiksi ja litistä niitä hieman. Painele taikinapalat voidellun 12 kappaleen muffinipellin syvennyksiin siten, että taikina ylettyy kolojen yläreunaan asti. Nosta pelti jääkaappiin.
    Kuori omena, poista siemenkota ja leikkaa hyvin pieniksi kuutioiksi. Sekoita omena, rahka ja muna keskenään. Jaa täyte taikinapohjien päälle. (Täytettä on runsaasti).
    Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla 20-25 minuuttia. Anna leivonnaisten jäähtyä ennen irrottamista.
    Jaa jäiset puolukat piirasten päälle.
   Kiehauta vesi kattilassa. Sekoita joukkoon hyytelösokeri ja kiehauta uudelleen. Anna hyytelön jäähtyä 2-4 minuuttia. Lusikoi hyytelö marjojen päälle. (Jos hyytelösokeri jähmettyy liikaa, voit kuumentaa sen uudelleen juoksevaksi.)

Ja ohje on lehdestä RuokaPirkka, joulukuu 2012.



Tässä vielä Pirkan oma kuva näistä.. Jotenkin ne mun ei vaan ihan tolta näyttäneet..

Huomenna on joulu, miltä nyt tuntuu? Ketä jännittää? Mua ei ainakaan.. Kellä on joulufiilis? No ei multa sitäkään hirveesti löydy.. Hyvää joulua kuitenkin kaikille, jos tänä vuonna vaikka saisi sitten tehtyä sitä joulupostaustakin (;


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti