4.7.2014

Mansikka-vaniljakakku


Tämmösen tein ku mutsi lopetti duunit ja halusi viedä työkavereille jotain hyvää (: Itsellä kun ei ollut oikein mitään ideaa, niin päädyin kinuskikissan sivuilta etsimään apua ja tämä löytyi. Oli kuulemma olleet työkaverit kiitollisia ja saa kuulemma tehdä toistekin (:

Mansikka-vaniljakakku

Pohja:
180g Digestive-keksejä
75g sulatettua voita

Täyte:
5 liivatetta
2 valkuaista
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 ¼ dl sokeria
4 dl kermaa
2 dl maitoa
1 vaniljatanko (tai maun mukaan (2,5tl) vaniljasokeria)
Kiillekerros:
mansikoita
3 liivatetta
3 dl vahvaa mansikkamehua (esim. Fun Light -tiivisteestä valmistettua)

Valmista keksipohja murskaamalla keksit murskaksi/jauheeksi ja sekoita murskaan sulatettu voi. Laita halkaisijaltaan 24-26cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Reunoille voi laittaa reunakalvon, jos sellaisia sattuu omistamaan tai jo pelkkä kevyt öljyllä voitelukin auttaa irroittamisessa. Kaada keksi-voiseos vuokaan ja painele tasaiseksi lusikan avulla. Laita pohja jähmettymään jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi. Sekoita vatkaimella joukkoon tuorejuusto.
Mittaa kattilaan sokeri, kerma ja maito. Halkaise vaniljatanko ja laita puolikkaat kattilaan (jos käytät vaniljasokeria, lisää se vasta jäähdyttämisen jälkeen). Kuumenna liedellä koko ajan sekoittaen, kunnes kastike pulpahtaa. Poista vaniljatangon puolikkaat. Sulata liivatteet kuumaan kastikkeeseen. Jäähdytä hetki.
Kaada kastike valkuais-tuorejuustoseoksen joukkoon ja sekoita tasaiseksi (tarvittaessa vatkainta hyödyntäen). Kaada täyte keksipohjan päälle ja hyydytä jääkaapissa (3-4 tuntia tai kunnes täyte on selvästi hyytynyt).
Kiilteen tekeminen:
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Leikkaa mansikat siivuiksi ja asettele ne hyytyneen täytteen päälle. Valmista mansikkamehu ja kiehauta se kattilassa. Sulata liivatelehdet siihen. Anna jäähtyä jonkin verran ennen kaatamista, muuten rikot täytepinnan ja siitä nousee ikäviä vaaleita laikkuja kellumaan punaiseen kiilteeseen)  Kaada mansikoiden päälle vuokaan. Huom: kun liemi kaadetaan mansikoiden päälle, ne saattavat nousta nesteen pintaan. Jos haluat, että mansikat jäävät kiillekerroksen sisään, voit kaataa ensin vain osan kiillenesteestä ja hyydyttää sen jääkaapissa. Sitten voit lämmittää uudelleen lopun kiilteen, mikäli se on ehtinyt jähmettyä (liivatteen uudelleen “sulattaminen” on käsittääkseni mahdollista!) ja kaataa sen mansikoiden päälle. Aiemmin hyytynyt kiille pitää mansikat nyt paikoillaan. Hyydytä taas jääkaapissa.

18.6.2014

Marianne-juustokakku

Marianne-juustokakku

Pohja:
175g Dominokeksejä
35g voita sulatettuna

Täyte:
4 liivatelehteä
200g maustamatonta tuorejuustoa
5 dl maitorahkaa
3 tl vaniljasokeria
2 dl kermaa
1 ps (150g) Mariannecrushia

Aloita valmistamalla pohja. Murskaa dominot muruksi; keksit muovipussiin ja kauli kaulimella pussin yli. Sekoita sulatettu voi keksimurskaan ja levitä irtopohjavuokaan (halk. 23cm), jonka pohjalla on leivinpaperi. Laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan noin 10 minuutiksi. Sekoita tuorejuusto, maitorahka ja vaniljasokeri keskenään. Kuumenna 0,5 dl kermaa ja sekoita liivatelehdet (joista vesi puristettu pois ennen) kermaan. Lisää ohuena nauhana samalla sekoittaen juustoseokseen. Vatkaa loppu kerma vaahdoksi ja lisää Mariannecrushin kanssa varovasti sekoittaen juustoseokseen. Kaada täyte pohjan päälle ja hyydytä jääkaapissa 4-6 h, mielellään yön yli. Irrota vuoasta, koristele dominokeksirouheella ja tarjoile (:

Lähde: Fazer

26.5.2014

Valmistujaiset inspiration

Aattelin vaan tämmösen kuvapläjäyksen teille kasata ja pahoitella samalla etten oo vaan ehtinyt nyt postailemaan, koska tosiaan tällä viikolla keskiviikkona valmistun ja torstaina juhlat. Arvata varmaan saattaa että eteenpäin saa mennä kaiken aikaa pää kolmantena jalkana. Nää kuvat on siis tosiaan kaikki netistä otettuja ja toimivat vain valmistujaisteni suunnittelun inspiraationa. Oikeista valmistujaisistakin on kyllä tulossa postausta kuvien saannin mukaan. Nauttikaa!





12.5.2014

Pirkanmaa-matkailua

Moi vaan juu!
Tän päivän aiheena oli näytön arviointi ja kouluhaastattelu.
Tosiaan 8.5. oli amiksen viimeinen näyttö, jossa tein sacherkakkuja ja bebeleivoksia. Näyttö meni omasta mielestä hyvin, en häsläillyt turhia enkä kysellyt ja varmistellut tyhmiä, ainakaan turhan paljon. Lopputulos olikin sitten arvosana K3 (asteikolla 1-3). Oon niiiin happy!

Sacherkakku by Kasuu.
Arvioinnin jälkeen lähdin harjottelupaikasta faijan kanssa kohti Tampereen lähellä sijaitsevaa paikkaa, missä minulla oli haastattelu liittyen siihen pääsenkö sinne kouluun ensi syksyllä. Peukut pystyyn nyt, että kaikki menee hyvin. Vähän on epävarma olo että sainko haastattelijat vakuutettua halukkuudestani ja motivaatiostani, mutta parhaani yritin ja kaikkeni annoin ja jos se ei riitä niin.. Parempi onni ensi kerralla ja elämä jatkuu.

PanchoVilla ja juustohampurilainen
Haastattelun jälkeen lähdettiin faijan kanssa suuntaamaan kohti kotia ja käytiin matkalla Ideaparkissa. Käytiin ensin Pancho Villassa syömässä hampurilaiset ja sitten kiersin muutaman kaupan. Yritin katsella vähän kenkiä valmistujaisiin, mutta koska saalis oli varsin huono, niin kaippa sitten meen vaan ballerinoissa. H&M:stkään ei tarttunut mitään mukaan, mutta onneksi New Yorker todisti ettei sentään ollut aivan hukkareissu.
T-paita, 9,95€, New Yorker
Shortsit, 19,95€, New Yorker
Jägermeister-purkki, 2€, Lempäälän suurkirppis

10.5.2014

Äitienpäiväkakku

Hyvää äitienpäivää kaikille tasapuolisesti ympäri maan! (:

Tässäpä siis ohjetta omaan kakkuuni

4:n munan sokerikakkupohja

Täyte 1
1 prk mangopilttiä
1 prk Valion mangorahkaa

Täyte 2
1/2 ps Dr. Oetker kakkumoussea, suklaanmakuista
1dl kermaa
0,5 dl kermaa vatkattuna
50g suklaata rouhittuna (itse käytin maitosuklaata)

Kostutus
2 dl maitoa
1,5 rkl kaakaojuomajauhetta

Kuorrutus
1 rkl voita
0,5 dl kermaa
75g suklaata (itse laitoin maitosuklaata)
3-4 palaa valkosuklaata

4 dl kermaa vaahdotettuna

Näin tehtiin äitienpäiväkakku
Leikkaa sokerikakkupohja 3:n osaan. Valmista kostutuskaakao sekoittamalla jauhe ja maito keskenään. Kostuta alin kerros kaakaolla.
Valmista täyte 1 sekoittamalla piltti ja rahka keskenään. Levitä täyte ensimmäiseen väliin.  Laita seuraava kerros päälle ja kostuta. Seuraavaan kerrokseen valmista täyte 2. Vatkaa suklajauhetta ja kermaa minuutin ajan sähkövatkaimella tai 3 minuuttia käsin. Kääntele joukkoon kermavaahto ja levitä täyte toiseen väliin. Laita pohja päälle ja kostuta. Valmista kuorrute. Laita kattilaan voi ja 0,5 dl kermaa. Kiehauta ja lisää joukkoon rouhittu suklaa ja anna sulaa. Levitä kakun päälle. Sulata valkosuklaa minigrip-pussissa mikrossa tai kastamalla kiehuvaan veteen. Leikkaa pussin kulmaan pienen pieni reikä ja  spritsaa koristeet kakun pintaan. Vaahdota 4 dl kermaa vaahdoksi ja pursota kakun reunoille. Valmis (:

27.4.2014

Uudet kenkulit

Löysinpäs päivänä eräänä Tarjoustalosta tuollaiset ihanan kirkkaan pinkit tennarit. Hintaa näiltä löytyi 7,99€, joten ei hinnalla olleet pilatut. Ainoa "vika" on että näissä ei ole vartta, mutta ehkä tämän kerran mä koitan pärjätä ilman.
Mites kevät näkyy teidän vaatekaapissa?

14.4.2014

Täytetyt pekonibroilerit


Sunnuntain päivällinen sisälsi täytettyjä broilerin ohutleikkeitä pekoniin kääräistynä ja Koskenlaskijalla ja banaanilla täytettynä. Lähtökohta oli siis, että jääkaapissa oli ohutleikkeitä, jotka piti käyttää. Selailin hetken netistä ohjeita jotka sisälsivät broileria, yhdistelin ja heittelin aineita sekaisin ja tulos on tässä. Itse tarjoilin lisäkkeenä keitettyjä perunoita ja salaattia. Lopputulos oli hyvää ja erittäin täyttävää, itse en jaksanut syödä kuin puolikkaan broilerin.


Täytetyt pekonibroilerit
3 kpl broilerin ohutleikkeitä
0,5 pkt (6kpl) pekonia
1 banaani
3 sopivan kokoista siivua (n.1 rkl/siivu) Koskenlaskija perinteistä
suolaa & rouhittua mustapippuria
hammastikkuja

Kastike
1 tl Pirkka punaista chilitahnaa
1 tl Heinz worcester sauce-kastiketta
n.2 dl maitoa (tai ruokakermaa, joka oli meiltä lopussa)
n.1 rkl Maizena-maissitärkkelystä
loput banaanista, joka ei mahtunut broilerien taskuihin
0,5 tl Herbamare-yrttisuolaa

Näin teimme sen:
Aloitetaan broilereista: Leikkaa leikkeeseen tasku. Siivuta banaani ja Koskenlaskija. Sivele leikkeet suolalla ja pippurilla. Laita taskuun kerros banaanisiivuja ja niiden päälle siivu Koskenlaskijaa. Sulje tasku hammastikuilla. Kierrä ohutleikkeen ympärille 2 siivua pekonia/leike.  Paista broilereita pannulla öljyssä, kunnes pekonin pinta alkaa olemaan rapea ja kauniin ruskea. 
Nosta broilerit pois pannulta ja valmista kastike. Poista ylimääräiset öljyt. Laita pannulle chilitahna ja worcester. Kaada sekaan maito ja maissitärkkelys. Sekoittele kunnes kastike paksunee. Lisää joukkoon banaanit ja mausta Herbamarella. Nosta broilerit takaisin pannulle, anna lämmitä ja tarjoile.