4.7.2014

Mansikka-vaniljakakku


Tämmösen tein ku mutsi lopetti duunit ja halusi viedä työkavereille jotain hyvää (: Itsellä kun ei ollut oikein mitään ideaa, niin päädyin kinuskikissan sivuilta etsimään apua ja tämä löytyi. Oli kuulemma olleet työkaverit kiitollisia ja saa kuulemma tehdä toistekin (:

Mansikka-vaniljakakku

Pohja:
180g Digestive-keksejä
75g sulatettua voita

Täyte:
5 liivatetta
2 valkuaista
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 ¼ dl sokeria
4 dl kermaa
2 dl maitoa
1 vaniljatanko (tai maun mukaan (2,5tl) vaniljasokeria)
Kiillekerros:
mansikoita
3 liivatetta
3 dl vahvaa mansikkamehua (esim. Fun Light -tiivisteestä valmistettua)

Valmista keksipohja murskaamalla keksit murskaksi/jauheeksi ja sekoita murskaan sulatettu voi. Laita halkaisijaltaan 24-26cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Reunoille voi laittaa reunakalvon, jos sellaisia sattuu omistamaan tai jo pelkkä kevyt öljyllä voitelukin auttaa irroittamisessa. Kaada keksi-voiseos vuokaan ja painele tasaiseksi lusikan avulla. Laita pohja jähmettymään jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi. Sekoita vatkaimella joukkoon tuorejuusto.
Mittaa kattilaan sokeri, kerma ja maito. Halkaise vaniljatanko ja laita puolikkaat kattilaan (jos käytät vaniljasokeria, lisää se vasta jäähdyttämisen jälkeen). Kuumenna liedellä koko ajan sekoittaen, kunnes kastike pulpahtaa. Poista vaniljatangon puolikkaat. Sulata liivatteet kuumaan kastikkeeseen. Jäähdytä hetki.
Kaada kastike valkuais-tuorejuustoseoksen joukkoon ja sekoita tasaiseksi (tarvittaessa vatkainta hyödyntäen). Kaada täyte keksipohjan päälle ja hyydytä jääkaapissa (3-4 tuntia tai kunnes täyte on selvästi hyytynyt).
Kiilteen tekeminen:
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Leikkaa mansikat siivuiksi ja asettele ne hyytyneen täytteen päälle. Valmista mansikkamehu ja kiehauta se kattilassa. Sulata liivatelehdet siihen. Anna jäähtyä jonkin verran ennen kaatamista, muuten rikot täytepinnan ja siitä nousee ikäviä vaaleita laikkuja kellumaan punaiseen kiilteeseen)  Kaada mansikoiden päälle vuokaan. Huom: kun liemi kaadetaan mansikoiden päälle, ne saattavat nousta nesteen pintaan. Jos haluat, että mansikat jäävät kiillekerroksen sisään, voit kaataa ensin vain osan kiillenesteestä ja hyydyttää sen jääkaapissa. Sitten voit lämmittää uudelleen lopun kiilteen, mikäli se on ehtinyt jähmettyä (liivatteen uudelleen “sulattaminen” on käsittääkseni mahdollista!) ja kaataa sen mansikoiden päälle. Aiemmin hyytynyt kiille pitää mansikat nyt paikoillaan. Hyydytä taas jääkaapissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti