15.7.2014

Brookies


Näin viime viikolla Facebookkia selaillessani Kinuskikissan uuden päivityksen, joka sisälsi ohjeen Brookiesien tekoon ja niitä oli kokeiltava lauantaina eli 12.7. Brookies on siis brownien ja cookiesin suklaisen rasvainen ja takuulla makeannälän mennessään vievä liitto, jota vain kannattaa kokeilla. Ja leikata varsin pieniksi paloiksi, ei näitä montaa jaksa siltikään syödä. Ohje löytyy tarinoineen tämän linkin takaa. Kannattaa vilkaista, siellä on kaikkia pro-vinkkejä, joita en viitsi tänne suoraan kopioida (:

Brookies (Kinuskikissan tapaan)

Brownies-taikina:
160 g voita
100 g tummaa suklaata
2 ½ dl sokeria
¼ tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
2 munaa
2 ½ dl vehnäjauhoja

Cookie-taikina:

125 g voita tai margariinia
1 ¼ dl sokeria
1 muna
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
3 dl vehnäjauhoja
75 g suklaarouhetta

Sulata voi kattilassa. Ota liedeltä ja lisää suklaapalat voisulaan. Sekoittele, kunnes suklaa on sulanut. Lisää yksitellen sokeri, suola, vaniljasokeri, munat ja jauhot.
Vuoraa reunallinen uunivuoka (n. 17 x 27 cm) leivinpaperilla. Kaada taikina vuoan pohjalle.
Valmista seuraavaksi cookie-taikina. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon muna. Lisää leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita joukkoon jauhot muutamassa erässä ja lopuksi suklaarouhe.
Esipaista pohjaa 200 asteessa 10-15 minuuttia.
Lisää päälle cookie-taikina pieninä nokareina. Taikina saa jäädä nokareiksi, sillä ne leviävät uunissa.
Jatka paistamista noin 13 minuuttia. Anna jäähtyä. Siirrä jääkaappiin viilentymään. Leikkaa kylmänä annospaloiksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti