25.6.2013

Metsämansikkamuffinit

Hei taas!!
Kuten tuossa pari postausta sitten kerroinkin, meille noita metsämansikoita hieman kertyi. Niille tosiaan sitten täytyi keksiä käyttöä, joten aloitin tunkemalla niitä muffineihin. Mansikoita ei tarvitse olla noin paljoa kuin minulla, silloin muffineista tulee vain vähemmän marjaisia. Tietysti niitä voi laittaa enemmänkin. 
Itse en kreemikoristelua tehnyt, koska voi loppui, eikä ollut tuorejuustoakaan kotona, eikä viitsitty kaupasta lähteä hakemaan : D


Metsämansikkamuffinit
25 kpl
200*C
15-20min

3 kananmunaa
2 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
100g margariinia
230g metsämansikoita

Sulata margariini ja anna jäähtyä. Laita uuni lämpenemään 200*C. Puhdista mansikat ja pese ne, etenkin jos ovat poimittu tienvierestä. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa sokeri ja kananmunat kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kuivat aineet joukkoon, kääntele sekaisin. Lisää margariini ja kääntele sekaisin. Lisää metsämansikat ja kääntele varovasti sekaisin. Jaa taikina vuokiin, paista 200*C n. 15-20min. Anna jäähtyä ritilällä.

Koristeluehdotus:
Vatkaa voi-tomusokeri tai tuorejuusto-tomusokeri kreemi, pursota jäähtyneiden muffinien päälle ja ripottele kreemin päälle muutama metsämansikka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti