4.4.2014

Mojito-juustokakku

Mojito-juustokakku


Ainekset
Minttusiirappi
1 1⁄2 dl muscovadosokeria
1 1⁄2 dl vettä
tuoretta minttua tai piparminttua
1 rkl rommia

Pohja
175 g mintunmakuisia Domino-keksejä
50 g Arla Ingman Meijerivoita

Täyte
200 g Arla Apetina maustamatonta tuorejuustoa
2 dl Arla Ingman vispikermaa
1 limen raastettu kuori ja mehu
1 tl vaniljasokeria
4 liivatetta

Näin teet sen:
Mittaa kaikki minttusiirapin ainekset kattilaan. Kiehauta ja keitä siirapiksi noin 15 minuutin ajan. Nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä hieman. Poista mintun oksat. Murskaa keksit jauheeksi. Sulata voi ja sekoita keksimurujen joukkoon. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (läpimitaltaan n. 20 cm) pohjalle. Laita vuoka täytteen teon ajaksi jääkaappiin. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5 minuuttia. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kerma ja tuorejuusto yhteen ja mausta täyte vaniljasokerilla sekä limen mehulla että raastetulla kuorella. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota ne vielä lämpimään siirappiin. Kaada seos täytteen joukkoon ohuena nauhana koko ajan hyvin sekoittaen. Kaada täyte keksipohjan päälle ja peitä vuoka kelmulla. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai yön yli.

Lähde: Arla Ingman

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti