1.4.2014

Jauhelihapiirakka

Jauhelihapiirakka

Ainekset
Taikina

2 1⁄2 dl vehnäjauhoja
75 g Arla Ingman voita huoneenlämpöisenä
125 g Arla Keittiö maitorahkaa

Täyte
2 rkl Arla Ingman Meijerivoita
1 sipuli hienonnettuna
500 g jauhelihaa
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
3⁄4 dl tomaattipyreetä
1 dl persiljaa hienonnettuna
150 g Arla Emmentaljuustoraastetta
1 tl suolaa
1⁄4 tl valkopippuria

Tarjoiluun
200 g Arla Keittiö Crème fraîchea
1 rkl yrttisekoitusta



Tee näin:
Pane uuni kuumenemaan 200-asteiseksi. Nypi jauhot ja voi keskenään. Lisää maitorahka nopeasti sekoittaen muruseokseen. Painele taikina voideltuun, halkaisijaltaan 22-24 sentin piirasvuokaan. Pistele pohja haarukalla. Anna pohjan viiletä jääkaapissa noin 30 minuuttia. Esipaista pohjaa uunin alaosassa 10 minuuttia. Valmista täyte. Ruskista jauheliha ja sipuli-valkosipulisilppu rasvassa pannulla. Ota pannu levyltä. Sekoita jauhelihan joukkoon tomaattipyree, persilja, 2 dl juustoraasteesta ja mausteet. Levitä täyte esipaistetulle pohjalle. Ripottele loput juustoraasteesta päälle. Nosta piiras uunin keskiosaan ja paista noin 20 minuuttia.

Tarjoa lämpimän piiraan kanssa yrttisekoituksella maustettua crème fraîchea.

Lähde: Arla Ingman

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti