15.10.2013

Suklaajuustokakku

Heippa vaan!
Tässä kakussa on oikeastaan pelkästään kysymys kaapin tyhjennyksestä. Eli siis asiaan..

SUKLAAJUUSTOKAKKU

150g digestivekeksejä
75g sulatettua voita

2dl kermaa
1 pkt (160g) Philadelphia Marabou-tuorejuustoa
250g maitorahkaa
N. 4 riviä maitosuklaata sulatettuna
4 liivatelehteä
2rkl kiehuvaa vettä

Toimi näin:
Ota irtopohjavuoka ja laita sen pohjalle leivinpaperi. Murskaa keksit hienoksi muruksi ja sekoita niihin sulatettu voi. Painele irtopohjavuoan pohjalle. Laita jääkaappiin jähmettymään täytteen valmistuksen ajaksi.
Laita liivatteet kylmään veteen 5-10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita joukkoon marabou-juusto ja maitorahka. Sulata maitosuklaa vesihauteessa ja lisää seokseen. Purista liivatteista vesi pois ja liuota ne kuumaan veteen koko ajan sekoittaen. Lisää liivatteet kermaseokseen, sekoita hyvin ja kaada pohjan päälle. Tasoita tasaiseksi. Laita jääkaappiin jähmettymään 5+ tunniksi (mieluiten yön yli). Kun kakku on täysin jähmettynyt, irroita reuna, raasta päälle suklaata koristeeksi ja tarjoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti