12.9.2013

Mustikkamarmoroitu juustokakku

Mustikkamarmoroitu juustokakku 


12 annosta, ohje: Pirkka

Pohja
½ pkt (á 400g) digestivekeksejä
75g voita
Täyte
2 prk (á 250g) maustamatonta tuorejuustoa
1 dl vispikermaa
1 ½ dl sokeria
3 kananmunaa
½ dl maissitärkkelysjauhoja (Maizena)
2 tl vanilliinisokeria
2 rkl sitruunamehua
Pinta
1 dl mustikoita
3/4 rkl sokeria

1. Hienonna keksit monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halkaisija 24cm) pohjalle, jonka reunat on voideltu.
2. Sekoita täytteen ainekset tukevalla kierrevatkaimella ja kaada seos vuokaan.
3. Mittaa sulaneet mustikat ja sokerit kulhoon. Soseuta sauvasekoittimella. Lusikoi mustikkasose laikuiksi kakun pinnalle. Marmoroi pinta: pidä veistä kohtisuorasti kakun pintaan nähden ja vedä sillä raitoja.
4. Paista kakkua 175°C uunin alimmalla tasolla noin 50 minuuttia. Anna jäähtyä niin kauan, ettei vuoka enää tunnu kuumalta. Irrota kakun reunat vuoan reunoista varovasti veitsellä, mutta jätä kakku vuokaan. Näin kakkuun ei synny jäähtymisen aikana niin helposti repeämiä. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja siirra jääkaappiin.
5. Anna kakun  vetäytyä muutaman tunnin ajan tai mielellään yön yöi. Irrota kakku vuoasta vasta täysin jäähtyneenä. Tarjoa kakku kylmänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti