22.7.2013

Arviointi: Michael Scott - Kuolemattoman Nicholas Flamelin salaisuudet

Michael Scott, Kuolemattoman Nicholas Flamelin salaisuudet-kirjasarja

Kuva sarjaan kuuluvista kirjoista.

Elikkäs tosiaan, tällä kertaa aion arvioida Kuolemattoman Nicholas Flamelin salaisuudet-kirjasarjan, joka ei varmaan mistään vielä selvinnytkään. Aloitetaanpas sitten. SAATTAA SISÄLTÄÄ JUONIPALJASTUKSIA.

Sarja koostuu tosiaan kuudesta  kirjasta, suomenkielisiltä nimiltään Kirjanvartija, Maagikko ja Velho. Kirjat The Necromanser, The Warlock ja The Enchantress odottavat vielä suomen kielelle kääntöä. En ole vielä sarjaa ehtinyt lukea aivan loppuun asti, Velho on vielä nimittäin kesken. Itse aloin lukemaan tätä etsiessäni töihin kirjoja luettavaksi, kököttelinhän siis päivittäin 3,5h näyttelynvalvojana kahden viikon ajan ja täytyihän siellä jotain tekemistä olla sellaisina hetkinä joina asiakkaita ei käynyt/ei ollut palveltavana. Kaikki aina kyselee, että eikö täällä tule aika pitkäksi, mutta fakta on, että jos on oikeanlaista ajanvietettä niin ei se tule. Sen järjestäminen on ihan vain omasta viitteliäisyydestä kiinni. Mutta ei mun siitä työstä pitänyt kertoa. Tosiaan takaisin kirjoihin.

Michael Scott on vuonna 1959 Duplinissa syntynyt irlantilainen kirjailija. 

Kirjanvartija-teos julkaistiin vuonna 2007. Sen englanninkielinen alkuteos on nimeltään The Alchemyst. 
"Muinainen kirja on kadonnut - maailma saattaa revetä liitoksistaan hetkellä minä hyvänsä."
Kirjanvartijassa kaikki alkaa. Kaksoset Sophie ja Josh Newman tulevat kesätöihin San Franciscoon ansaitakseen rahaa omaan autoon. He olisivat voineet viettää jälleen yhden kesän argeologivanhempiensa kanssa jossain päin maailmaa kaivauksilla, mutta he halusivat viettää kesänsä ansaiten rahaa. Josh saa työpaikan Nick Flemingin ja tämän vaimon Perryn kirjakaupasta. Joshia työhaastattelusta odotellessaan Sophie istuu tien toisella puolella kahvila Kahvikupissa ja saa yllättäin kesätyöpaikan kahvilasta. Mikä voisikaan olla mahtavampaa kuin kesä kaksistaan (tosin tarkan tätinsä luona asuen) vastakkaisilla puolilla katua työskennellen? Luultavasti moni muukin asia kaksosten mielestä, mutta tulevaisuus kuulostaa loistavalta. Kaikki kuitenkin muuttuu, kun Flemingien kirjakauppaan hyökkää mies nimeltään tri. John Dee, muutaman goleminsa kanssa ja varastaa Nickiltä kirjan, Koodeksin, jossa on muun muassa ikuisen elämän salaisuus. Ilman sitä Nick ja Perry vanhenevat vuoden yhdessä vuorokaudessa. He ovat siis vanhempia kuin luulisikaan. Tämä kaikki  mullistaa kaksosten maailman täysin. Kukapa nyt olisi uskonut, että maailmassa on ties mitä taruolentoja vaeltamassa ihmisten joukossa ja maailmaan on luotu ties mitä varjovaltakuntia, mutta tavalliset ihmiset vain haluavat sulkea silmänsä niiltä ja väittää niitä mediatempuiksi tai huonoiksi piloiksi. Palaako mikään enää ennalleen?


Maagikko-teos julkaistiin vuonna 2008. Sen englanninkielinen alkuteos on nimeltään The Magician.
"Kaksi, jotka ovat yksi, muuttuvat yhdeksi joka on kaikki. Se, joka hallitsee heitä, hallitsee koko maailmaa."
Flamel kiirehtii kaksosten voimia herätettäviksi ja Neitosoturi Scatchat, Scatty apunaan he suuntaavat Hekaten, Vanhan luokse, joka osaa herättää heidän auransa. Deen ja hänen palvomiensa Synkkien Vanhojen takia kaikki ei mene aivan putkeen ja vain Sophien voimat herätetään. Josh tuntee kateutta siskonsa voimista, on kuin kaksosilla ei olisi enää samaa yhteyttä kuin ennen herätystä. Dee yrittää suostutella Joshia kanssaan, koska Dee tuntisi erään, ketä voisi herättää myös Joshin voimat. Dee myös on edelleen Flamelin perässä, koska hänellä on Koodeksin 2 viimeistä sivua, jotka Josh onnistui repäisemään irti edellisessä kirjassa Deen varastaessa Koodeksia. Perenelle on edelleen Deen vankina ja yrittää saada jotain yhteyttä Flameliin. Josh on epävarma pitäisikö heidän luottaa Flameliin, tai ylipäätänsä keneenkään.  Kestääkö maailma taistelut?


Velho on vuonna 2009 julkaistu teos. Sen englanninkielinen alkuteos on nimeltään The Sorceress.
"Vesi tuo elämän ja myös tuhoaa sen, jos tuhoa ei voi välttää, otetaan siitä kaikki irti."
Deen jahti yltyy yltymistään ja saavuttaa ja epätoivoiset mittasuhteet. Hän ei piittaa mitä kaikkea hän hajottaa, kunhan pääsee määränpäähänsä, eli saa kaksoset ja Flamelin napattua. Perenelle viruu edelleen vankina ja Scattykin katoaa. Dee vie Joshin herätettäväksi sodanjumala Marsille, joka on kahlittuna Pariisin katakombeihin. Taruolentoja tulee taas vaeltamaan Maan pinnalla ja olentoja joita kukaan ei haluaisi nähdä edes pahimmissa painajaisissaankaan, tullaan herättämään vaeltamaan Synkkien Vanhojen joukkoihin. Voiko ketään enää pelastua tuholta. 

Tähän mennessä tää sarja on ollut huikea, todella mukaansa tempaava. Hyvä kun on pystynyt laskemaan kirjan käsistään ja tekemään jotakin muuta. Kirjailija on onnistunut todella hyvin pitämään yllä jännitystä, eikä todellakaan paljasta liikaa, eli tulevaa on useimmiten vaikea arvata. Suosittelen ehdottomasti kaikille, joita tuo lukeminen kiinnostaa, kirjat siis ovat yli 300 sivuisia tähän mennessä ollut jokainen, enkä uskaltaisikaan odottaa niiden ainakaan ohenevan loppuhuipennusta kohden. Jään innolla odottamaan seuraavan osan suomennosta. Ja pahoittelen, että tässä arvostelussa tapahtumat eivät välttämättä pysyneet aivan siinä kirjassa missä ne oikeasti tapahtuivat, vaan saattoivat hypätä seuraavaan. Mutta kuitenkin, kun koko tämä tekstin jaksaa lukea, niin tietää mitä tähän mennessä näin suurinpiirtein tapahtuu. Kiitos.

Jos jaksoit lukea (tai edes selata) tänne asti kommentoi "plöö" kommenttilootaan. (:

4 kommenttia: