5.2.2013

Runebergin tortut

Heii ja hyvää runebergin päivää (:

Mei oikeesti tehtiin näitä jo joskus edellisviikolla näitä tässä esiteltyi torttui, mutta parempi myöhään ku ei millonkaan (: Reseptin lainasimme Arla Ingmanilta.

"Runebergin tortut kuuluvat erottamattomana osana Runebergin päivän juhlistamiseen. Runebergintortut ovat mantelilla tai rommilla maustettuja leivonnaisia, jota yleensä koristaa vadelmahillonokare ja sokerikuorrute."



Runebergin tortut                    Annokset 12


Ainekset:
100 g Arla Ingman meijerivoita
1 dl sokeria
1 kananmuna
1 dl vehnäjauhoja
1 dl korppujauhoja
1 tl leivinjauhetta
0.5 dl mantelijauhetta

Pinnalle:
Vadelmahilloa

Sokerikuorrutus:
Noin 1 dl tomusokeria
0.5 rkl vettä

Valmistus:
Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon kananmuna ja jatka vatkaamista. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa, ja lisää ne taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi. Asettele pellille tai muffinssivuoan syvennyksiin 12 paperista leivos-tai muffinssivuokaa ja lusikoi taikinaa kuhunkin leivosvuokaan. Laita tortut noin 200-asteiseen uuniin ja paista niitä 10 minuuttia. Valmista sokerikuorrute sillä aikaa kun tortut jäähtyvät sekoittamalla tomusokeri ja vesitilkka keskenään (seoksen pitäisi olla tarpeeksi notkeaa pursotettavaksi). Kumoa tortut vuoistaan ja lusikoi jokaisen tortun päälle vadelmahillonokare. Pursota (tai valuta lusikalla) sokerikuorrutteesta "rengas" kunkin vadelmasilmän ympärille.

Meiän tortuille kävi vähä sillai, et ne palo reunoista, mut just si tuli kypsiks keskeltä.. Noo, mää vähä parantelin ja leikkasin palaneet osat pois ja koristelin. Kyl ne ainaki aamuun mennessä oli johkiin hävinny ku illal tehtiin, nii kai niist iha syötäviä tuli muidenki mielest ku meiän.

Heippa taas! (: Teittekö te Runebergin torttuja?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti