7.3.2014

Kinuski-cheesecake


Tuollaisen leivoin tuossa viikonloppuna. Hyvää oli, ja varsin makeaa. Kinuskin (jota käytettiin myös hampurilaiskakussa) olin tehnyt jo aiemmin. Tätä voin kyllä suositella kenelle vain makean nälkää potevalle.

Murotaikina, n. 1kg
300g voita
225g sokeria
1 kpl kananmunaa
1 tl leivinjauhetta
450g vehnäjauhoja

Sekoita kaikki aineet keskenään tasaiseksi massaksi. Ota massasta piirakkapohjaan 450g. Lopun massan voi säilyttää jääkaapissa tai pakastaa tai leipoa pikkuleiviksi. Toki ohjeen voi suoraan puolittaa, jolloin saat tarvittavan määrän.

Taputtele 450g murotaikinaa tasaisesti voideltuun piirakkavuokaan, myös reunoille. Oma vuokani on 24-25cm. Kakkutaikurilla sanotaan ettei vuokaa tarvitse jauhottaa, koska rasvainen taikina irtoaa vuoasta muutenkin, mutta meillä ainakin (vaikka vuoka olikin voideltu) taikina otti kiinni vuokaan. Joten ehkä olisi hieman pitänyt jauhottaa. 

Juustokakkumassa
200g vaniljatuorejuustoa
250g maitorahkaa
2 kpl kananmunaa
60g kermaa
120g sokeria
1rkl maissitärkkelystä
1tl vaniljasokeria
lisäksi itsekeitettyä kinuskia tai valmista kinuskikastiketta oman maun mukaan

Sekoita kaikki muut ainekset paitsi kinuski keskenään. Kaada murotaikinan päälle. Tiputtele kinuskitäpliä täytteen päälle ja halutessasi marmoroi täplät.

Paista 175 asteessa uunin alatasolla 30-35 minuuttia. Täyte saa "hyllyä" keskeltä kun otat kakun pois uunista, sillä se jähmettyy jäähtyessään. Jos juustokakun paistaa ylikypsäksi, se halkeilee rumasti.

Anna rauhassa jäähtyä, parasta kylmänä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti